Om mig

Mit navn er Ayan Mouhoumed og jeg er uddannet Tv- og Medietilrettelægger samt autodidakt journalist. Til dagligt arbejder jeg som caster i den danske TV-branchen – and I love it! Jeg har siden barnsben altid elsket at fortælle historier, og ser mig selv som historiefortæller. Uanset om det er mundtligt, skriftligt eller visuelt, så er jeg sat på jorden for at fortælle historier.

Hvis du synes jeg virker bekendt, så er det måske fordi jeg i 2009 stiftede onlinemediet Ethniqa Magazine og siden har fungeret som chefredaktør og skribent. I dag har jeg valgt at lægge Ethniqa Magazine på hylden til fordel for ayan.dk. Jeg har lært en masse som stifter og chefredaktør på Ethniqa Magazine, men der er især én ting jeg vil tage med mig videre, og det er det faktum at danske kvinder kommer i alle farver og at vi er stærkest sammen. 

Jeg har startet ayan.dk, fordi jeg gerne vil inspirere, motivere og afmystificere danske kvinder med anden etnisk baggrund end dansk. Yes, jeg er muslim, afro-dansker med somalisk baggrund og nydansker, men jeg er også kvinde, københavner og mor. Jeg håber at jeg med mine indlæg får mættet din nysgerrighed, får dig til at smile og vækker nogle følelser med mine fortællinger.

Kald mig bare naiv, men jeg mener virkelig at Danmark vil blive et bedre sted, hvis vi bliver bedre til at kommunikere på kryds og tværs. Derfor vil man her på bloggen møde forskellige danske kvinder i alverdens farver og former, der motiverer og gør en forskel i hverdagen. Jeg vil desuden skrive om, hvordan jeg forsøger at navigere i to forskellige kulturer, livet som mor i en blandet familie (min mand er etnisk dansk med jødisk baggrund), mit love/hate relationship til min afro og min frustration over mainstream-medierne.

Tusind tak fordi, I læser med!


// I medierne //

Artikel i www.sameksistens.dk: “Dansk-somalisk blogger: ”Hvorfor skal jeg stadig juble, når jeg ser en muslimsk kvinde blive interviewet om barsel, børn eller karriere?”

Vores Børn podcastserie ‘Ville du gøre det igen: Der var meget familie på stuen da Ayan Mouhoumed på 36 blev mor til en lille søn for halvandet år siden. Hun havde nemlig både sin mand, sin mor og svigermor med, så Ayan måtte slippe al forfængelighed og bare give sig hen.

Radio interview i P4 Klik om hadefulde ytringer og racisme  ( ca. 9min. inde i programmet)

Artikel i minby.dk »Racismen lever – også på Østerbro« – 
om hverdagsracisme, “hyggeracisme” eller andre hadefulde ytringer i det offentlige rum.

Artikel på DR.dk, “Coronaen rusker op i ramadanen: ‘Det er så ærgerligt, at det ramler sammen nu”

Radiointerview på P1 Morgen om ramadanen og corona (ca. 50 min. inde i programmet).

Debatindlæg i Information, “Som dansk kvinde med somaliske rødder bliver jeg aldrig dansk nok til Klub Danmark”

Artikel i Politiken, “Kvinde blev overfaldet ved sit hjem: »Skrid hjem til ghettoen«

Artikel i Børsen, “Hun tog sa­gen i egen hånd for at æn­dre ste­reo­ty­pen: “Jeg har selv knok­let for at kom­me ind i den her bran­che. Jeg har sgu ikke haft et net­værk”

Artikel i Information, “Ayan Mouhoumed: »Det er skamfuldt, at medier og politikere udskammer en gruppe, der allerede bliver set ned på”

Artikel i Femina, “Jeg er træt af at kæmpe for at blive set som dansker”