Foto af Daniel Holt

Første gang den 22-årige Savan Mohammad-Amen stod bag pulten var på Bolsjefabrikken. Det var med rystende ben og et nervøst smil på. Den unge selvlærte DJ havde taget sin søster og to venner med, så hun i det mindste kunne drukne sin nervøsitet i velkendte ansigter.

30 minutter og 3 mennesker på dansegulvet senere havde hun overstået sit første DJ-gig. I stedet for at føle sig som en fiasko var hun lettet, for det betød at hendes act i stedet blev til en lille og intim fest.

Navnet DJ Lovecatt kom nærmest af sig selv, da flere af hendes venner allerede brugte det som kælenavn til hende. Men det var bestemt ikke et navn Savan tog i mod med åbne arme. Hun skulle lige tygge på det og få det ind under huden, før hun indså at det var meant to be.

Ud af sin comfort zone

Det var faktisk en ven, der opfordrede hende til at blive DJ. Før Savan vidste det var hun allerede i gang med at dykke ned i musikkens magiske verden. Hun downloadede software, udforskede og legede med forskellige genrer. Adskillige timer om ugen nørdede hun musik for at finde noget, der gik imod mainstreamtonerne i radioen. For Savan var det mere interessant at finde skjulte skatte, fx. opdagede hun arabisk surferrock og tjekkisk disco.

Savan har kun DJ’et i et års tid, så hun er stadig ikke i sin comfort zone hver eneste gang hun spiller for et publikum. Hun elsker det, men følelsen af usikkerhed rammer hende indimellem. Hvad gør hun så, tænker du måske? Well, hun fortæller sig selv at folk er kommet for at få en fed oplevelse, hvor de kan lytte, danse og hænge ud. Hun er en del af festen, og hendes primære rolle er at sørge for lydtapetet. Folk skal nok hygge sig sammen, så der er ingen grund til bekymringer.

Kan godt lide at forskrække folk

Når DJ Lovecatt styrer pulten handler det kun om musikken. Hun tager sin rolle alvorligt, så hun lader sig ikke distrahere. Når hun føler at dansegulvet har brug for lidt ekstra er hun ikke bleg for at gøre noget uventet. Hendes go-to track er et elektronisk et af slagsen, hvor en mand midt i tracket skriger. Folk bliver altid en smule forvirrede og overraskede, når hun sætter det på – og det elsker hun.

For Savan er det en nydelse at finde en fed sang, sætte den i kontekst for så endelig at servere den for andres øregange. Når hun spiller for et publikum er det også for egen nydelses skyld. Nogle gange føler hun sig egoistisk, da hun alene har 100% kontrol over musikken, men så længe hun fx. kan snige noget nigeriansk diskomusik ind, der rykker ved folk, så er hun tilfreds.

Jeg synes Savan er sej, fordi hun gør det hun elsker. Jeg har stor respekt for folk, der bryder med normerne og følger deres hjerte. Folk, der tør stå ved deres mavefornemmelse, også selvom de møder udfordringer fortjener en guldmedalje.

Selvom Savan kun spillede for 3 mennesker, da hun startede som DJ lod hun sig ikke påvirke. Hun kunne nemt have sagt “Nåh, fuck det her pis…” og lægge DJ-hatten på hylden. Men fandme nej! Hun blev ved og er i dag en del af et DJ-fællesskab. Hun er ikke kun kreativ musikalsk, men et all around kreativt menneske.

Da jeg mødte hende for første gang i januar blev jeg nærmest blæst omkuld af hendes rolige attitude og kæmpe smil. Hun har en naturlig coolness, der hænger i rummet længe efter hun har forladt det. Jeg har haft fornøjelsen af at se hende ‘work her magic’ bag pulten – helt uden rystende ben og nervøse smil. I stedet så jeg en ung kvinde, der er lige der hvor hun skal være….lige midt i musikken.

Bonusinfo om Savan aka DJ Lovecatt

Studerer kommunikationsdesign på designskolen i Kolding.

Har været med til at lave rapperen Pede B’s “Falder“ musikvideo.

Elsker at nørde musikvideoer. Hun er ret vild med Kendrick Lamar “humble” video.

I folkeskolen stødte Savan på “Discovery”-pladen af den franske DJ-duo Daft Punk og tænkte “wow!”. Hun blev tiltrukket af deres univers med de mørke hjelme, musikvideoerne og lyden. I et års tid lyttede hun næsten kun til den plade, og vender i dag stadig tilbage til den.

Hun er en del af DJ-fællesskabet Future Female Sounds

Lyt til hendes mixes her


Share: