Banditten er 3½ år nu og han har sandelig snakketøjet i orden. På den måde ligner han meget sin hooyo, for hvis der er noget jeg elsker, så er det at snakke.

Banditten elsker at sludre med alt og alle, også folk han ikke kender. Han er typen, der stopper, når han ser et venligt smil og begynder at sludre med personen bag smilet. Det er lige før han hilser på flere mennesker end jeg gør, når vi går hjem fra børnehaven. Jeg har tidligere skrevet om hans ordforråd, det kan du læse om her. Siden dengang er hans ordforråd eksploderet. Jeg har samlet et par af de finurlige ting, han har sagt til mig. Det er cute, sjovt og sødt.

“Jeg har kærlighed til dig, nu skal vi kramme”. – Jeg stod og ordnede min afro ude på toilettet. 

“Jeg har en somali-numse, ligesom dig, ayeeyo og Nadiya (mormor og moster). Hvem har ellers en somali-numse hooyo?”. – Jeg var ved at skifte ham, og nævnte mine brødre som andre, der også har en somali numse.

“Hvis aabo (far) bliver død, så er vi alene hjemme. Så bliver det kun mig og dig”.  – Jeg sad og spiste morgenmad med banditten en mandag morgen inden han skulle i børnehaven. 

“Hvorfor drikker du kaffe hele tiden hooyo”? – En tilfældig morgen en weekend, hvor jeg havde morgenvagten, og hans far lå og sov inde på værelset. Jeg svarer: “Fordi det smager godt”…haha. 

Jeg var ved at skifte banditten en sommerdag, da jeg beundrede hans brune glød og spurgte ham: “Hvorfor er du så brun Lille M”?  Banditten: “Fordi jeg er Lille M”. 

“Det blæser, det blæser, det blæser” – På en meget blæsende dag på vej til børnehaven. 

“Hooyo, du må ikke synge når vi laver perleplader”. Jeg kedet mig en smule og begyndte at synge, det måtte jeg så ikke. 

Vi skulle hjem til min mor (bandittens ayeeo/mormor), da han ud af det blå siger: “Har ayeeyo bryster. Det fordi jeg ikke har set ayeeyo’s bryster”. Jeg anede ikke hvad jeg skulle sige, ud over: “Ja, det har hun. Ligesom jeg har”, også blev den samtale lukket det. 

Banditten snakker om sine pædagoger efter aftensmad. “Bettina har en hund og Dorthe har en kat”. Jeg spørger: “Hvad har du, har du en hund eller kat”? Banditten: “Jeg har ikke en hund eller kat, jeg har bare hooyo og aaboo”. 

Share: