Selvom jeg er født og opvokset i Danmark har julen aldrig fyldt noget i min barndom. Eller måske har den en smule. Min lillesøster gik nemlig engang Luciaoptog (jeg flippede helt ud på hooyo, fordi jeg mente det var haram – det synes jeg ikke længere..haha). Mine små brødre fik desuden også chokoladejulekalender, og vi sad alle sammen hver aften og så årets julekalender på TV.

Julen blev bestemt ikke fejret i vores muslimske hjem, men alligevel fik vi and, kartofler, brun sovs og ris a la mande d. 24. december. Men jul, det holdt vi ikke! I stedet var det en helt almindelig aften, hvor familien var samlet. Det var tilfældigt at hooyo lavede julemad, men fordi der ikke var et juletræ, så det var altså ifølge hende ikke jul.

Anyway, det der med at fejre rigtig jul, det har vi ikke rigtig dyrket i min familie. For vi er muslimer, og ifølge nogle muslimer, så bør man ikke fejre jul. I dag fejrer jeg skam jul, især fordi jeg er etnisk dansk gift. Sammen med min svigerfamilie danser jeg rundt om juletræet, spiser and og får gaver ligesom de fleste danskere. Apropos, så har jeg netop sendt de obligatoriske juleønsker til svigerfamilien, men har allerede fortrudt. I stedet for de sædvanlige ønsker som gavekort, tøj og bøger burde mine ønskeliste i stedet se således ud:

1) Overnatning på hotel

Behøver ikke at være på Hotel d’Angleterre, tæt på er også fint! Jeg har seriøst brug for otte timers sammenhængende søvn uden forstyrrelser. Jeg drømmer om at sove som en baby, bestille roomservice om morgen og tage et bad i et badekar. Når jeg så smutter hjemad ved jeg at jeg har fået en masse overskud, der vil komme både Lille M og min mand til gode. A happy hooyo is a happy home!

2) En babysitter – please!

Jeg ønsker mig desperat en babysitter, der kan passe Lille M en gang om måneden. Min mand og jeg har kun fået Lille M passet én gang, og det var en katastrofe. Vi var til et bryllup i sommer og måtte smutte cirka to timer efter ankomst. Vi nåede ikke engang at være der under middagen, men heldigvis nåede jeg at nikke til brudeparret på vej ud. Med desperation i øjnene og hurtige skridt tror jeg nok de vidste at den var gal. Derfor vil en babysitter være guld værd, så kan min mand og jeg nemlig tage på kærestedate. Oh, Gud hvor jeg savner det!

3) ‎Spaweekend hygge med veninderne

Jeg blev mor i april og har derfor ikke rigtig haft sommerferie. Nogle vil sige, jamen du har barsel og det er på en måde en lang ferie – wrong! Jeg har ikke rigtig slappet af siden jeg fødte Lille M, så jeg trænger så meget til at komme lidt væk og forkæle min krop. Det kunne være lækkert med girltalk, massage og komme helt ned i gear i rolige omgivelser. Jeg ville læse en bog, nyde stilheden og glemme alt om sociale medier. Stilhed er nemlig en sjældenhed herhjemme pt., så det ville jeg nyde fuldt ud.

4) Gavekort til massage et par gange om måneden

At bære rundt på en baby, der vejer 9 kilo tærer på kroppen. Lille M bliver tungere og tungere for hver dag, der går og det kan mærkes – av av! Det kan godt være at han er begyndt at kravle, men han skal og vil stadig gerne bæres. Det slider på min efterhånden gamle krop. En massage vil derfor være en kæmpe hjælp.

5) Sol og varme

Hvis der er noget jeg absolut trænger til, så er det sol og varme. Jeg er heldigvis velsignet med den smukkeste kulør ever (I’m only being real), der skal passes og plejes lidt mere om vinteren. Det betyder d-vitamin og ekstra grøntsager til aftensmad. Ligesom mange ikke ved at mørke mennesker kan blive solbrune, så bliver vi altså en smule grå om vinteren. Det er som om vores farve forsvinder en smule, derfor må jeg snyde. Det gør jeg ved hjælp af min foundation, der er en smule mørkere denne tid på året. Så ser det ud som om, jeg lige er kommet hjem fra en dejlig ferie – I wish! I stedet for den mørke foundation vil jeg hellere have sol. Jeg kan sagtens se mig selv på en strand med virgin drinks og en vandpibe. Gid jeg kunne tage afsted nu…!

Jeg kan seriøst fortsætte listen, for jeg har 100 andre ting jeg pludselig ønsker mig. Men jeg må tilbage til virkeligheden og indse, at jeg måske ikke lige får alle mine ønsker opfyldt. I hvert fald ikke på denne ønskeliste.

Nu hvor jeg tænker over det, så har jeg jo allerede fået mit største juleønske opfyldt i år – nemlig min lille familie. Tusind tak julemand, skal vi ikke bare aftale at du genbruger listen til næste år, så vil jeg være taknemlig for mine drenge? Vi ses d. 24. december. <3

Share: