Forleden sad jeg og kiggede på mine ideer til mine kommende indlæg, og opdagede pludselig et mønster. De fleste havde en negativ undertone a la: “Er jeg en dårlig mor, fordi jeg arbejder for meget?” eller “Jeg hader min krop”.

Jeg var noget overrasket, for jeg synes egentlig ikke selv at jeg er et negativt menneske. Men da jeg læste ideerne i gennem gik det pludseligt op for mig, hvor meget jeg førhen har fokuseret på de negative aspekter i mit liv i stedet for de positive.

I en periode har jeg været forblændet af negative tanker. Selv midt i de gode perioder med arbejde og støtte hjemmefra har de små negative tanker alligevel fyldt i dagligdagen. Det kan være en negativ kommentar jeg har fået, en dårlig oplevelse eller dumme tanker om min krop. Negativitet er drænende, så derfor har jeg besluttet at stoppe med at fokusere på det.

En dårlig vane

Vi kender det alt for godt, ik’? Man har haft en dejlig dag eller oplevelse, men så sker der noget negativt. Eller nogen siger noget forkert, som du måske finder stødende. Din dag har været rigtig god, men du vælger kun at tænke på det negative. Hvorfor? Hvad får du ud af, at tænke på det og blive sur, når du i stedet burde fokusere på det, der har gjort dig glad? Vi mennesker er som sagt vanedyr med underlige vaner, som kan være svære at bryde. Jeg synes selv det kan være pissesvært at fokusere på det positive.

Det kan være svært, men nødvendigt at ryste posen ind i mellem. Det er ikke sundt at fokusere på det negative, især når man faktisk har det godt. Det kan godt være, at man er pissetræt, ikke nåede bussen i morges eller at frokosten var skod, men trækker du ikke vejret? Har du ikke en dejlig familie? Dejlige venner? Jeg ved godt at det lyder totalt kliché!

Jeg er så taknemmelig for at have en gruppe mennesker omkring mig, som støtter og elsker mig. Det kan godt være de ikke altid forstår hvad jeg har gang i, men de accepterer og respekterer min person og mine holdninger. De er mit skjold, som jeg kan gemme mig bag, hvis jeg synes livet er uretfærdigt, for det er det sgu nogle gange.

Fra nu af vil jeg fokusere på de positive aspekter i mit liv. For det er de positive ting, der bringer smilet frem. Når man sender en masse positiv karma ud i verden, så får man det 10 gange retur. Jeg håber på at bruge min nyopfundne mentalitet til at skabe noget magi og arbejde endnu hårdere på at realisere mine drømme.

Håber I gør det samme og at vi sammen kan ryste den negative energi af os.

Yallah, sæt i gang!


Share: