Da jeg endelig blev tildelt den fornemme titel som hooyo aka mor for snart 2 år siden var det med et kæmpe smil og julelys i øjnene. Mine bønner om at få min egen lille familie var endelig blevet en realitet.

Jeg opdagede dog ret hurtigt, at jobbet som hooyo var alt andet end fryd og gammen. Jeg har aldrig lagt skjult på at det er fucking hårdt. Nok noget af det hårdeste jeg nogensinde har prøvet. Jeg har både grædt, svedt og grinet alt imens jeg har ammet Lille M og kigget på min seng med længsel. Søvn har nærmest været ikke-eksisterende, og min søn har fået mig til at glemme alt om barn nummer to. Jeg har tidligere skrevet om det her

I ved hvor meget jeg værner om min me-time, så derfor fik jeg en idé i november. Jeg ville tage min me-time til et nyt niveau og smutte på ferie. Derfor hoppede min søster og jeg på Oslobåden i mandags på en søstertur. Jeg nød samtlige 48 timer uden at skifte en eneste ble.

På WC alene

Det er ikke fordi min søster og jeg lavede så meget på båden eller i selve Oslo. Det handlede mere om at bonde og slappe 100% af – og det gjorde jeg fandme! Jeg tog ansigtsmasker, fodmasker og scrubs frem og forvandlede vores lille kahyt til vores helt egen minispa. Vi lå i sengen, mens vi slugte den ene film efter den anden og snackede på junk – YOLO, ik’?

Det bedste ved turen var dog at jeg fik gjort nogle ting, som jeg ikke har gjort længe. Fx fik jeg tisset uden publikum. Jo, det kan jeg sagtens gøre, når banditten er i vuggestue, men når han er hjemme, så er der nærmest dømt kongens efterfølger. Som min skygge følger banditten mig rundt i lejligheden, og når han opdager at jeg i et splitsekund er forsvundet, så er det højst sandsynligt på toilettet at han kan finde mig. Bingo, der sidder jeg så på kummen, mens han smiler til mig. Hvis jeg er rigtig heldig, så kommer han ind og sætter sig på gulvet foran mig, som om der skal til at ske noget ekstraordinært. At tisse i fred er den bedste følelse i verden næstefter at drikke sin kaffe varm! Det er en utrolig følelse, som mange tager for givet.

Mom-cations – ja tak!

Min søster og jeg løb til det nærmeste indkøbscenter, da vi ankom til Oslo. Der var nogle sultne maver, der skulle tilfredsstilles. Ingen af os havde lagt en plan for hvad ville se i de timer vi var i byen, så vi tog bare tingene som de kom. Det var ret befriende hverken at have en plan eller nogen at tage hensyn til. Vi udforskede gågaden og butikkerne, mens vi ærgrede os over at ingen af os havde set serien Skam. Norsk kan være svært at forstå, hvis ikke man lige koncentrerer sig. Vi troede vi kunne forstå det, fordi man forstår de første par ord, men så snart en nordmand talte derudaf, så var vi begge tabte…haha!

Vi fik taget nogle billeder, spist noget random mad og nød hinandens selskab. Det vigtigste var ikke at vi var i Oslo, det vigtigste var at vi fik hygget os sammen. I nogle få timer kunne jeg lægge mor-titlen på hylden uden nagende samvittighed. På færgen faldt jeg over en amerikansk artikel om moderskab. Artiklen handlede om, hvor vigtigt og hvor sundt det er for mødre at tage på mom-cations. En smart amerikansk psykolog fortalte, at når mødre tager på mom-cations og kobler af, bliver de automatisk bedre mødre og bedre koner. De glemmer alle rutinerne og forpligtigelserne på deres ferie uden ungerne. Lidt alenetid, så man kan genoplade batterierne. Jeg er ret god til me-time, men jeg skal være endnu bedre til at tage på mom-cation.

Derfor er det ikke min sidste mom-cation. Jeg vil allerede i gang med at planlægge den næste. Denne gang til et sted, hvor jeg kan slikke sol og nyde solen, måske?


Share: