For hver dag der går overrasker banditten mig i en sådan grad, at jeg næsten taber kæben. Den lille, selvstændige knægt med ben i næsen forstår efterhånden en del. Uden at tøve kan han – på babysprog og med fagter – forklare hvad han vil og hvad han absolut ikke vil. Det glæder mig at han allerede nu kan nogle få ord, men det ord som jeg allerhelst vil have han siger, er stadig en by i Rusland.

Man skulle tro at han kunne sige hooyo (mor) nu, ik’? Jeg siger det omtrent 1 million gange om dagen. Det er sandsynligvis det ord, der bliver brugt allermest herhjemme, men alligevel har det ikke sat sig fast endnu. Lille M siger gladeligt “vov vov”, når vi ser en hund på gaden eller peger ivrigt på de parkerede bil, mens han højt og stolt siger “bil”.

Har prøvet alt!

Jeg ved godt at forældre ikke må lokke deres børn, men Gud, hvor har jeg dog gjort det mange gange. Blot for at høre det magiske ord komme ud af knægtens mund. Både figenstænger, smoothies og kiks er blevet brugt som lokkemiddel, men intet virker. Grådigt propper han sig med lækkerierne uden at fremstamme ordet.

Mens han har siddet og leget uforstyrret på gulvet har jeg ofte sneget mig tæt på ham som en ninja, så jeg kunne hviske ham i øret. Med en næsten hypnotiserende tone har jeg hvisket “ hooyo..hooyo…hooyo…”, men lige så snart jeg vender ryggen til er det som om han har glemt alt. Han bider mærke i en masse ord, men hooyo er bare ikke et af dem.

Jeg ved snart ikke hvad jeg ellers skal gøre? At høre min lille baby sige mor på somalisk ville smelte mit hjerte. Jeg hungrer seriøst efter det magiske øjeblik, men lige nu ser det ud til at jeg skal vente længe endnu.

PS.: Jeg synes det er fedt at Lille M kan så mange ord, men hvad skal han bruge ordet “brandbil” til?

 

Share: