Hvis min pengepung kan blive ved med at være tung, så bliver mit smil på læberne straks større.

Jeg får det godt indeni, når jeg ved at jeg har sparet en krone eller to. At spare betyder ikke at man er nærig, det betyder bare at man er en smule påpasselig med sine penge. Det er ligesom, når den japanske oprydningsguru Marie Kondo kigger på et stykke tøj og spørger sig selv: “Does this bring me joy?” Det er sådan jeg har det, når jeg skal finde pungen frem. Hvis ikke det er livsvigtigt, og hvis ikke det giver mig glæde, så bliver pengene i pungen. 

Her er nogle af de ting jeg gør, for at spare: 

  • Forsøger at droppe to-go kaffen og tager i stedet min Eva Solo termokrus med, når jeg er på farten. 
  • Windowshopper skønhedsprodukter i stedet for at købe, og gør alt for at bruge det jeg allerede har stående derhjemme. 
  • Indsamler tøj derhjemme, der er i stykker eller godt brugt og som ikke kan gives videre. Tøjet afleverer jeg i den nærmeste H&M-butik og får dermed en kupon, der giver 15% rabat på en vare. 
  • Vi ved (næsten) altid hvad vi får at spise til aftensmad, fordi vi følger vores madplan. Når vi har den, så undgår vi at købe spontan take away. Måltiderne planlægges ud fra hvad vi har af basisvarer, hvad der er i fryseren og hvad der er på tilbud i supermarkedet. 
  • Når Lille M og jeg udforsker byen tager vi tit madpakker og snacks med. 
  • Jeg elsker at spise boller i weekenden med min lille familie, men gider ikke at bruge en masse penge i bageren. Det er nemmere, billigere og hurtigere at bage bollerne selv dagen før.

Hvad gør du for at spare? Jeg ville elske at høre jeres tips og tricks 🙂 

Share: