“Du er en dårlig undskyldning for dig selv”. Ordene kom pludselig, helt af sig selv. Jeg sad inde på kontoret / bandittens værelse og var i gang med et webinar om selvudvikling afholdt af Amina Ahmed fra A_Coaching, da det pludselig gik op for mig.

Den eneste, der har holdt mig tilbage er mig og mine dårlige undskyldninger. Jeg har haft bloggen i næsten 3 år, og uanset om jeg har haft fuldtidsarbejde eller ej, så har jeg forsøgt at lægge mit fokus der. Med en lille familie og min karriere som caster, så har jeg nogle gange sat mine ambitioner for bloggen på hylden.

I stedet for at tage min tid og arbejde fokuseret på bloggen har jeg stjålet en time her og en time der. Det har medvirket til at jeg har følt mig stresset og at tingene skulle ske i et hurtigt tempo. Jeg kunne ikke huske, hvornår jeg sidst havde siddet og idéudviklet på indlæg og evt. samarbejdspartnere. Jeg har følt at jeg blev nødt til at publicere indlæg, for ellers ville I tro, at jeg forsømte min blog. Og hvis jeg ikke gad at bruge tid på bloggen, hvorfor skulle I så? 

Jeg følte at jeg havde svigtet bloggen og jer. Med en grim smag i munden kiggede  jeg ned på min notesblok og stirrede på ordene: “Dårlig undskyldning…”, ja – dem var der mange af, så mange at det var nemmere at sidde på sofaen med en plade chokolade og ha’ ondt af mig selv end rent faktisk at gøre noget. Den nemme løsning er altid den, hvor man ikke løfter sin røv. De nemme løsninger var efterhånden blevet en del af min personlighed. 

Hvis man kigger på “Om mig”-sektionen på bloggen, kan man læse at jeg rigtigt gerne vil inspirere og motivere mine læsere. Der må jeg ærligt erkende, at det har jeg ikke gjort! Jeg har gjort alt andet end netop det, der var mit mål med bloggen. Det er svært at indrømme, men jeg er sindssyg glad for at jeg har fået dette wake-up call! Hvis ikke jeg havde deltaget i webinaret, så havde jeg stadig bare stresset rundt og publiceret indhold, der ikke rykker nogen eller noget overhovedet. 

Da jeg begyndte at dele mine tanker om en blog med mine nærmeste, fortalte jeg altid selvsikkert at der ikke ville komme anmeldelser om skønhedsprodukter. Jeg skulle fandme heller ikke være morbloggeren, der skriver om hvornår banditten har fået sin første tand. I dag kan jeg se at jeg har nogle indlæg der gør netop det – og ved I hvad, det er helt fint. For skønhedsprodukter fylder mere i dag end de gjorde for bare 3 år siden. Det samme gør banditten, så det er kun naturligt at jeg skriver om ting, der fylder i min hverdag, men det har altid været meningen, at seriøse emner som interviews med seje og inspirerende kvinder, samfundet vi lever i, tabuer og politik også skulle have en naturlig plads på min blog. Det er desværre ikke tilfældet i dag.

Da webinaret var færdig en time senere følte jeg et enormt behov for at “be real” med mig selv. Jeg indså, at når jeg udskyder tingene går det kun ud over mig selv. I stedet for at tænke “om lidt”, så bliver det aldrig. I stedet for at stjæle et par timer til mig selv her og der, så skal jeg til at planlægge, hvornår jeg rent faktisk sidder ned og arbejder med bloggen. Det betyder kun at skrive indlæg, men også at arbejde med alt det bag om bloggen, som er det lidt mindre sjove arbejde, der er nødvendigt for at bloggen vokser og indlæggene bliver endnu bedre. 

Jeg elsker inspirerende kvinder, der arbejder røven ud af bukserne uanset hvad livet smider efter dem. Det motiverer mig at læse om deres historier, og automatisk arbejder jeg endnu hårdere på mine drømme. Hvis de kan, så kan jeg vel også. Den følelse vil jeg meget gerne dele med jer. Derfor har jeg taget kontakt til en masse skønne kvinder, der er villige til at dele deres historie og erfaringer med jer. De vil desuden også fylde jeres taske med en håndfuld gode råd, fordi de også synes, at vi kvinder burde være bedre til at bakke hinanden op.

Mine dårlige undskyldninger har fjernet mit fokus, og den eneste jeg kan pege fingre af er mig selv! Jeg rejser mig fra sofaen, kyler de negative tanker ud af vinduet og starter forfra. Jeg håber I stadig bliver hængende her på domænet og at I kan bruge Ayan.dk version 2.0 til noget. 

PS. Mens du venter på mit første interview med en sej kvinde, kan du lade dig inspirere af min ramadankampagne, der lige nu kører på min Instagramprofil, ayan_dk. Her kan du møde inspirerende kvinder, der deler ud om de ting de gør, for at ramadan bliver en smule nemmere. Du kan få gode tips og inspiration til, hvordan du kan gøre ramadanen nemmere for dig.

Gode råd fra webinaret: (få flere gode råd, tjek A_Coaching)

# Vær struktureret med din tid, så du planlægger hvornår du skal hvad

# Lav en to-do liste med max. 5 punkter, men lad være med at slå dig selv i hovedet, hvis du ikke når det hele

# Skab en rutine i din hverdag, så du får mere overblik og energi

# Fyld din hverdag med positivitet

# Skab lidt pusterum hver morgen, så du kommer i balance, får indre ro og starter dagen med god energi

# Glem de negative tanker, de er blot dårlige undskyldninger

# Lad være med at udskyde tingene, gør det med det samme

# Det er okay ikke at være den perfekte mor, du kan ikke nå det hele

# Vær egoistisk med din me-time og nyd den med ting, der ikke handler om arbejde


Share: