I starten af ugen var corona-virus ikke noget jeg tænkte så meget over. Jo, der var flere smittede og håndsprit fik pludselig fast plads på bordene på arbejdet. Jeg må indrømme, at jeg ikke tog den seriøst. Jeg tænkte bare, at det var en epidemi, der ville forsvinde lige så hurtigt som den var kommet. 


Da jeg puttede banditten i onsdags så jeg på mobilen, at statsministeren ville holde pressemøde senere på aftenen. Så snart banditten var i drømmeland sprang jeg op og tændte bekymret for pressemødet. Med kæmpestore bogstaver stod der på skærmen, at “Danmark lukker ned”. Folk der kunne arbejde hjemme skulle gøre det, institutioner, uddannelsessteder osv. ville lukke ned. Ministeren havde en lang liste med tiltag som befolkningen skulle følge og ting vi skulle være opmærksomme på. Jeg sad måbende tilbage med en “WTF…hvad så nu?” Hurtigt greb jeg telefonen for, at høre hvordan jeg skulle forholde mig mht. mit arbejde.

Torsdag var en mærkelig dag! Det føltes som weekend, fordi banditten var hjemme. Selvom han gerne ville lege og hygge, så skulle jeg altså arbejde. Jeg må indrømme, at jeg gik i panik, da jeg så at folk var begyndt at hamstre aftenen før. Vores køleskab boomede ikke med madvarer, og hvis landet var på lockdown, så skulle der lidt mere mad i køleren. Jeg er typen, der altid tænker at det værste kan ske. Jeg havde ikke behov for at hamstre, men mere at sikre at min familie har mad nok – just in case.

Selvom supermarkederne meldte ud, at de havde madvarer nok, så var jeg ikke helt tryg ved situationen. Tænk, hvis de pludselig også lukkede. Min irriterende rolige mand som, i modsætning til mig, aldrig panikker tog ud for at handle. Han fik købt alt på listen, undtagen grønt, frugt, gær og  toiletpapir, selvom han havde besøgt to supermarkeder. De resterende varer købte han dog i en bugnende Netto i morges. Så der var faktisk ingen grund til panik – silly me! 

Aflysning 

I weekenden var det meningen, at min veninde Aziza skulle komme på besøg og hygge med banditten og jeg herhjemme, men det har jeg aflyst og en legeaftale med bandittens BFF er også aflyst. Jeg synes ikke det er overdrevet opførsel, men sund fornuft. Heller være en smule forsigtig end slet ikke. 

I næste uge skulle jeg have været til koncert med Bryan Adams koncert (læs her), fordi jeg havde vundet en konkurrence på Momsters Instagram. Koncerten blev ikke aflyst, men foreløbig rykket til maj måned. 

Det hele virker en smule surrealistisk. Jeg sidder lidt og venter på, hvad der kommer til at ske om et par dage. Jeg tror helt sikkert, at der kommer flere smittede danskere, og at vi kun har set toppen af isbjerget. Selvfølgelig vil jeg gerne være positiv og tænke, at situationen nok skal ændre sig, men lige nu tvivler jeg kraftigt. Jeg er bekymret for de mest udsatte og skrøbelige danskere. Jeg håber, at alle tager jeres forholdsregler og passer på jer selv og hinanden.

Vi står alle i samme situation uden en facitliste eller drejebog, der fortæller hvordan tingene skal gøres. Vi er ikke ens, og mens nogle går i panik, så må andre være de stærke og fornuftige. Den nuværende situation kan forhåbentlig vise, at håb og kærlighed stadig eksisterer. Det er i disse svære tider, at vi viser at vi sagtens kan stå sammen – på afstand. Når vi glemmer vores uenigheder og rækker hånden ud til andre, så virker alt andet pludselig ligegyldigt. 

Share: