At bede om hjælp er hverken en falliterklæring eller et tegn på at du som mor ikke gør det godt nok.

Jeg synes derimod at bede om en hjælpende hånd er det fedeste man kan gøre. Det betyder at man stoler på det menneske man beder om hjælp. Er tillid mellem to mennesker ikke det smukkeste ever? Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, at bede om hjælp – det kan du læse her. Man kan aldrig bede om hjælp nok, så I får lige endnu en reminder.

Uanset hvor meget Instagram-mødrene smiler på deres billeder eller hvor perfekte deres billeder er med babyen, så ved du inderst inde at det blot er et poleret billede af virkeligheden. Du ved ikke om babyen har grædt hele natten eller om moderen har fundet det eneste hjørne af hjemmet, der ikke sejler. Ved du hvad, det er helt i orden, for det polerede billede som vi nogle gange hungrer efter at efterligne kan være trættende. Jeg prøver så vidt som muligt at være ærlig på min Instagram-profil. Det synes jeg giver bedst mening. Jeg er ikke bleg for at vise mit fjæs uden makeup, min afro stikkende ud til alle sider eller mit hjem når det ikke er insta-venligt. Min virkelighed er sådan 80% af tiden, så at påstå andet ville være uærligt. Det sejler ofte herhjemme, og det gør det måske også hjemme hos dig og din lille familie.

Du kommer over det

Når dit hjem ligner noget, der er løgn eller når aftensmaden igen igen står på rugbrødsmadder, så er det ikke livets undergang. Når din unge er syg, og du derfor ikke har orket at svinge støvsugeren, så er det ikke livets undergang. Træk på skuldrene og sig: “Fuck det eller pyt”. Hvorfor? Fordi det ikke er din sparsomme energi værd at blive sur og bitter over det. Livet som mor er ikke perfekt, så lad tingene sejle.  

Tro mig, du kommer over det. At sige “fuck det eller pyt” er dejligt befriende. Jeg har heller ikke længere behov for at sammenligne med mig Instagram-mødrene eller andre mødre. Det er mit liv for kort til. Livet som førstegangsforælder har været en følelsesmæssig rutsjebane, hvor jeg grinet det ene øjeblik og grædt det næste. Ikke én dag har været ens, og når man så har fundet en ting der virker, så har jeg hurtigt fundet ud af, at det gør det alligevel ikke. Livet med en tumling er ligeså! Den ene dag er alt godt, og han smiler fra morgen til aften. Den næste dag græder han konstant og ikke er til at trøste.

Der er ingen facitliste, ingenting der virker 100% – så man kan lige så godt trække på skuldrene og sige: “Fuck det eller pyt”.


Share: