Da min lille familie og jeg drog til Tel Aviv på vores første familietur sidste september var jeg pissenervøs. Lille M var 18 måneder og stædig som et æsel. Vi havde desperat brug for sol, strand og god mad, så vi sprang ud i det og forlod vores trygge lille andedam. Du kan læse om mine tanker inden turen her

Jeg må ærligt indrømme, at jeg er sindssygt glad for at vi gjorde det, også selvom banditten blev syg og vi derfor blev nødt til at forlænge vores ophold. Anyway, vi kom tættere ind på hinanden og lærte en hel masse ting som førstegangsforældre. Jeg lærte at uanset hvad, så er der nogle ting jeg ikke kan styre. Jeg kan ikke styre hvem der sidder ved siden af os i flyet eller om Lille M vælger at tudbrøle midt i en overfyldt fiskerestaurant. Alle mine bekymringer for folks blikke prellede af på mig, for ved du hvad, sådan er børn altså også.

Vores tur har givet mig blod på tanden, så for min skyld kunne vi rejse igen i morgen. Det gør vi ikke, men det kan være at du snart skal ud at rejse med din lille familie? Derfor får du lige nogle råd, og det er især til dig, der rejser med dit barn/børn til udlandet for første gang:

Huskeliste:

Det er altid en god idé at tage børnepanodil med hjemmefra, just in case barnet/børnene bliver syge. For hvor er det nærmeste apotek lige, og er der åbent? Blot to ting man ikke orker at tænke på. Desuden bør man som det første lige tjekke om man har en rejseforsikring. Vi fik hurtigt brug for vores da også brug for vores, da Lille M pludselig blev ramt af høj feber og røg en tur på skadestuen. Så dobbelttjek lige jeres forsikringer, og pak børnepanodilen med i tasken.

Jeg er en kæmpe fan af baby wipes, så jeg havde taget rigeligt med hjemmefra. At have dem inden for rækkevidde er altid en lifesaver. Desuden er dem fra Danmark ikke fyldt med en masse farlige kemikalier. Man kan sagtens købe nogle billige i udlandet, men man aner ikke hvad der er i af tilsætningsstoffer? I Tel Aviv var det næsten umuligt at opspore wipes uden parfume og alt muligt i. Helt ærligt, så behøver Lille M’s numse ikke at dufte af noget, der skal forestille sig at være roser, men aldrig har set en have.

Banditten var 18 måneder og kunne sagtens tonse rundt, men det var nu nemmest og sikrest at have ham i klapvognen en del af tid. Så var han også beskyttet for solen (husk desuden at købe solcreme hjemmefra, og kom hellere for meget på end for lidt) og kunne trygt nyde vores utallige gåture. Vi havde også taget en mindre pusletaske med, der kun havde det højst nødvendige i for at spare plads. Fordi det var varmt havde vi altid en masse vand med i klapvognen, og det fylder en del. Hvis man går op i bæredygtighed kan man sagtens købe en brugt hos Børneloppen, men vi købte vores billigt på nettet. I stedet for at den en dag samler støv i kælderen tager vi den frem her til sommer, så den kan fungere som vores sommerklapvogn. Den er praktisk, lille og lige til at klappe sammen, hvis der er behov for det.

Når man er på familietur orker man ikke at vade langt for at finde en isbiks. Derfor er det en god ide, at downloade Google Maps offline, så man altid kan finde vej. Kortet virker også som guide, da man fx kan søge på isbutikker og se anbefalinger + hjemmesider. Kortet er gratis, praktisk og den perfekte rejsekammerat – så husk lige at downloade det hjemmefra.

Jeg har altid undret mig over, hvad man skal lave efter en lang dag med sightseeing. Når banditten er lagt i seng, så er læsning det sidste jeg har lyst til på en ferie. På vores ferie havde vi heldigvis taget vores tablet med, så kunne min mand og jeg hygge os og slå hjernen fra, mens vi snackede på noget junk. Det var hyggeligt, og vi gik ikke glip af vores serier, bare fordi vi var på ferie. Vores søn var egentlig ikke interesseret i at se noget særligt på tabletten. Han var mere interesseret i at se tegnefilm på hebraisk på fjernsynet. Hvis man har et barn/børn, så kan tabletten passende bruges, når der er brug for et lille break midt på dagen. Hvis man er ude at spise kan man hive den frem eller man kan tage noget papir eller tusser frem – hvem elsker ikke at sætte fantasien i gang?

Der er sikkert en masse flere gode råd, som jeg kan grifle ned, men i stedet vil jeg bare sige at man skal bruge sin sunde fornuft. Hvis ens barn/børn hurtigt bliver overstimuleret er det godt med små pauser i løbet af dagen. Jeg fandt også hurtigt ud af, at når man er på ferie med et barn, så er det på deres præmisser. Derfor brugte vi også en masse tid på legepladser rundt omkring i byen, hvor en af os legede med ham, mens den anden slappede lidt af. Jeg håber du kan bruge mine råd til noget, og at du får en dejlig tur med din lille familie!

Share: