Kender du det? Man bliver grebet af en stemning, en følelse eller et øjeblik. Man gør noget hurtigt og uden at tænke sig om, men pludseligt virker det ikke som en god idé og inden man når at se sig om, så har man glemt alt om det.

1. For dovn til gryderne

Jeg følger en masse kendisser på Instagram for at snage i deres liv og for at få inspiration. Nogle gange handler det om mode eller skønhed, men det kan også handle om sundhed. Det er derfor jeg følger Gustav Salinas, der tidligere var realitykonge, men som nu er fitness- og sundhedsguru. Han har hjulpet en masse danskere, og da jeg så deres før- og efterbilleder af deres kroppe, blev jeg mundlam. Jeg smed mine chips fra mig, greb telefonen og bestilte hans bog “Fra Fat til Fabulous”. Bogen blev leveret ret hurtigt, og selvom de lækre opskrifter så nemme og lokkende ud, kom jeg aldrig ud i køkkenet og prøvede dem af.

2. Ser kun Paw Patrol

På et tidspunkt betød det meget for mig, at følge med i nyhederne. Når snakken på kontoret faldt på aktuelle ting, så kunne jeg uden at blinke føje noget til samtalen. Jeg vidste hvilken politiker, der havde sagt hvad, og komme med en kvalificeret mening, men med fuldtidsarbejde, kronisk træthed og en en tumling, så ved jeg mere om Paw Patrol end hvad der sker i kongeriget. Jeg ved mere om Forsidefruerne end jeg gør om vores politikere. Nogle gange dukker der en person i nyhederne, og siger en masse kloge ting, og jeg aner efterhånden ikke hvem det er

 3. Danske udtryk

Løbende skriver jeg små ord eller danske udtryk ned, som jeg ikke kender eller aldrig har hørt før. Det kan f.eks. være udtryk som: “skruen uden ende”, “ikke plads til slinger i valsen” eller “som krummer fra de riges bord”. Grunden til jeg skriver dem ned, er så jeg på et tidspunkt kan sige dem og lyde en smule klog. Jeg har dog endnu ikke fundet et tidspunkt eller en situation, hvor jeg tænkte “hmm, jeg må hellere sige at der ikke er plads til slinger i valsen”. I stedet er listen stadig gemt på min mobil.

 4. Forpustet og svedig på jobbet

Jeg var rigtig god til at cykle på arbejde i sommer, men da jeg fik nyt job i Valby sprang jeg hurtigt på toget. Jeg fandt dog hurtigt cyklen frem igen, for hvis jeg kunne cykle til Amager, så var Valby intet problem. Det eneste problem var, at jeg kom på arbejde forpustet og svedig. Hvis der er noget jeg ikke gør, så er det at svede frivilligt. Mit tøj klistrede til mig, hvilket betød at jeg skulle have skiftetøj og deo med. Det blev en hovedpine, så cyklen står nu nede i kælderen og venter på sommeren – lidt ligesom jeg gør.

5. Banditten er min skygge

“Fucking fuck” er noget jeg sagtens kan sige, hvis jeg er utilfreds eller godt gammeldags sur. Men det går jo ikke, når banditten er blevet min trofaste skygge. Alt hvad jeg gør og siger bliver kopieret og det tit uden at jeg er klar over det. Jeg har forsøgt at tale lidt pænere, men når tingene går en smule stærkt eller jeg er frustreret, så glemmer jeg alt om at styre min mund. At tale pænt burde være det nemmeste i verden, men pt. Er det noget af det sværeste der findes.

Share: