1. Tandbørste og tandtråd

Jeg er doven af natur, så hvis jeg kan springe over hvor gærdet er lavest, so be it! Det gør jeg også, når jeg børster tænder. Jeg orker kun at bruge 2 minutter på at børste, and that’s it.

Min mand derimod bruger både tandtråd og hvad der svarer til flere timer med at børste bisserne. Jeg bliver først en kopi af min mand inden det obligatoriske besøg hos tandlægen. Allerede et par uger inden mit besøg gør jeg en dyd ud af at bruge tandtråd. Med stort besvær og kedsomhed står jeg på badeværelset, mens jeg bander og svovler lydløst, da jeg ikke vil vække min søn. Under mit halvårlige tandlægebesøg siger min tandlæge altid én ting; “har du husket at bruge tandtråd?” Derfor vil jeg gerne komme hende i forkøbet, for hun skal fandme ikke påpege at mine tænder ikke er rene nok. Jeg skal sidde i den skide tandlægestol med skinnende tænder, så jeg rigtig kan gå smilende derfra med Colgatesmil og en lille tandlægeregning – inshallah!

2. Hvad skal jeg mon tage på?

Når jeg skal ud bruger jeg sindssygt mange timer på at tænke over mit outfit. Det kan godt være at du tænker: “Hmm Ayan, dit outfit ser da meget random ud”. Så må jeg svare dig, at det gør det ikke. Ved du hvor lang tid det tager at se random ud? Jeg plejer altid at tænke på et outfit aftenen inden. Jeg er også typen, der tænker “what if…”, fx går jeg aldrig med hvidt, for what if jeg kommer til at spilde noget på mig selv? Så skal jeg rende rundt med en grim plet hele dagen, hell no! Da jeg arbejdede som caster på Ex on The Beach på Metronome Productions sad jeg på kontoret hele dagen, så derfor var jeg totalt relaxed. Der skulle mit outfit være så afslappet som muligt, men da jeg på mit studie var journalistpraktikant for ugebladet Her & Nu, var jeg ofte på den røde løber for at interviewe kendisser. Så skulle jeg se godt ud, men på en professionel måde. Anyway, nogle gange kan jeg bruge flere timer med hovedet inde i mit klædeskab, finde et outfit, og stadig være utilfreds – totalt first world problem!

3. Kaffe er klistret til min hånd

Jeg tror det efterhånden er tydeligt, at kaffe er mit drug. Når man er mor til en trodsig tumling, så skal kaffe drikkes flere gange om dagen. Det første jeg gør, når jeg vågner om morgenen, det er at drikke en kop kaffe. Når jeg har et stille øjeblik derhjemme, så skal jeg have en kaffe. Når jeg sidder og skriver indlæg – guess what, så skal jeg have et skud kaffe. Når jeg er derhjemme drømmer jeg om café-kaffe, så når jeg endelig er ude, så skal jeg selvfølgelig også have en kop kaffe. Når min mand og jeg chiller serier eller dokumentarer, så skal den obligatoriske kop kaffe være klistret til min hånd. Kaffe symboliserer hygge samt giver en følelse af “det skal sgu nok gå alt sammen”. Den allervigtigste kaffe er, når min lille bandit er syg, så er kaffen min redning.

4. Klodset fra fødslen

Det er især når jeg ved, at jeg skal være ekstra stille, at det går galt. Mine nervøse tics gør, at jeg taber min deodorant på gulvet. “BANG” lyder det ofte fra toilettet og mit hjerte synker en smule, for har jeg mon vækket de andre? Jeg kan ikke gøre for det. Det er en del af mit DNA. Jeg skal åbenbart være klodset. Jeg er typen, der vælter et glas vand, når jeg har allermest travlt. Typen, der ikke har cyklet i årevis og som falder den første dag, jeg er ude og cykle i nabolaget. Typen, der tror at hun kan have alle indkøbene i favnen, fordi jeg tror jeg har superpower – men som selvfølgelig har alt andet end det. Min mand har accepteret at jeg er klodset, og griner tit af mig. Han ved at det er typisk mig!

5. Kan du skrue lidt ned?

En sætning min mand ofte siger til mig, for jeg taler åbenbart meget højt. Når jeg gør det, så er jeg ikke altid klar over det. Men jeg er ret sikker på, at jeg ikke gør det, når jeg er på arbejde. Så er jeg jo professionelle Ayan, og skal virke på en bestemt måde. Men når jeg er hjemme, sammen med familien eller blandt veninderne, så er jeg bare mig selv. Derfor får min personlighed nok en ekstra skrue af craziness. Så er jeg nok lidt mere loud, for netop at blive hørt og forstået. Når man gentagne gange får af vide at sin familie, at man skal skrue ned – så er der nok noget om snakken!

Share: